Het genootschap nodigt u uit
Voor een heerlijke carnaval in 2019
Volledig en in beeld
Bekende en minder bekende Oosterhouters
Van piepjong tot stokoud
Iedereen spaart de Kaaiendonkse insignes
Previous slide
Next slide

Insignes van het Kaaiendonkse carnaval

Iedereen met alle carnavalsinsignes vanaf 1956 is Volledig

In 1995 is het Genootschap der Volledigen opgericht door enthousiastelingen Boy Neomagus, Tonnie Oomen, Jeanne Wellens, Mattie Trommelen en Jeroen Oomen. Iedereen die in het bezit is van alle Oosterhoutse carnavalsinsignes vanaf 1956, mag zichzelf Volledig noemen. Omdat ’56 wel een verrèkes lastig te vinden jaar is, mag iemand de titel Incompleet Volledig dragen als die alle insignes vanaf 1957 bij elkaar gespaard heeft. De eerste zaterdag na 7 november is de bijeenkomst van Het Genootschap der Volledigen.

Op deze dag wordt namelijk door de regerend OntzettendHoogheid (momenteel is dat Prins Mienus XIV) het nieuwste Kaaiendonkse insigne met veel bravoure op De Markt gepresenteerd. Aansluitend gaat Prins Mienus XIV met zijn Groot Gevolg mee naar de bijeenkomst van Het Genootschap der Volledigen in Café Oud-Brabant voor de inauguratie van de fonkelnieuwe Incompleet Volledigen en Volledigen die zich vanaf dat moment lid van het mooiste genootschap van Kaaiendonk mogen noemen.. 

Het wordt natuurlijk steeds lastiger om een Volledige serie, maar geloof ‘t of niet, ieder jaar komen weer toch weer nieuwe Incompleet Volledigen of Volledigen bij. En dat levert ieder jaar weer bijzondere verhalen op die bij een serie horen. De insignes worden gevonden op rommelmarkten, in vuilcontainers, op stoffige zolders, en bij familie of vrienden. 

Wat ligt er nog bij u op zolder?

Bestuursleden van Het Genootschap der Volledigen

Boy Neomagus: Vurzietter
Irene Geppaart-Oomen: Sekretaoris
Mattie Broekmans: Centemeester
Peter van Gils: Plaotsvervangend penneschrèver en brieveopener en opper’oofd van de Krejatieve ploeg
Karin Mertens: Premoosie daome
Jan Bogers: Materiaolmanneke en technische zoake
Tonnie Oomen: Technische zaoke en Fototrekker